Rješenje za 5

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Obilježili smo Svjetski dan beskućnika gostovanjem na Radio Sljemenu

Obilježili smo Svjetski dan beskućnika gostovanjem na Radio Sljemenu

Svjetski dan beskućnika kao i svih proteklih godina, obilježava se 10. listopada.

Navedenog dana, organizacije iz čitavog svijeta, na različite načine provode aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva.

Radio Sljeme ugostio je predsjednicu Udruge PET PLUS Miru Davidović koja je ukazala na problem beskućništva, predstavila EU projekt Rješenje za 5 koji ima za cilj socijalno uključivanje beskućnika i osoba s problemima ovisnosti, prevenciju recidiva te uključivanje korisnika u društvenu zajednicu jačanjem njihovih kompetencija za život u zajednici, senzibiliziranje javnosti za potrebe beskućnika i osoba s problemima ovisnosti i jačanje kompetencija stručnjaka za rad s ciljanom skupinom.

U sklopu projekta otvoren je svojevrsni poludnevni boravak na adresi Haramabašićeva 20, 1. kat.  Radno vrijeme za korisnike  je od PON-PET od 9:00-14:00.

Projektom RJEŠENJE ZA 5 multidisciplinarnim pristupom i širokom mrežom usluga i aktivnosti otklanjaju se prepoznate teškoće navedenih ciljnih skupina, uključujući I one koji tek izlaze iz kaznionice ili terapijskih zajednica, a kojima dirtektno prijeti socijalna isključenost. Aktivnosti projekta raznovrsne su i međusobno komplementarne. Udruge STIJENA RESOC I PET PLUS provodit će psihosocijalno osnaživanje i pripremu za izlazak u terapijskoj zajednici i zatvorskim ustanovama kao dio pripreme za uključivanje korisnika u projekt. Tijekom tog procesa motivirati će se i selektirati korisnike, s naglaskom na one s neriješenim stambenim pitanjem, koji kontinuirano pristižu u potrazi za pomoći, podrškom i rješenjima za svoje osnovne potrebe.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta: Udruga PET PLUS

Partneri: DOM NADE, Stijena RESOC

Razdoblje provedbe projekta: 01. 07. 2020. – 01. 01. 2022.

Ukupna vrijednost projekta: 1.499.844,00 kn

Ukupna vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi: 1.499.844,00 kn

Trajanje projekta: 18 mjeseci

 

 

www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Udruge PET PLUS
Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 1.499.844,00 kn. Ukupna vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 1.499.844,00 kn.
Razdoblje provedbe projekta je srpanj 2020. - siječanj 2022.